Gezichtsbehandeling ziekte van Bell

In april 2016 kreeg ik de ziekte van Bell, een aangezichtsverlamming, toen we op ponykamp waren. Ik had enkele dagen wat pijn achter mijn oor en was behoorlijk verkouden. Ook had ik een tranend oog maar ik dacht dat ik reageerde op de geurende zakdoekjes die ik bij me had. Mijn man Jan zei na een intensieve rijles ‘joh je mond hangt scheef’. Ik dacht dat zal wel een allergische reactie zijn… Tijdens het eten, hoorde ik mijzelf ineens slurpen en had daar tot mijn ontsteltenis geen controle over. Ook niet over het speeksel wat een beetje uit mijn mondhoek liep. Toen wij thuis waren, ben ik de volgende ochtend naar de huisarts gegaan. Daar gingen de alarmbellen af want het bleek dat ik de ziekte van Bell had en ik kreeg direct een stevige prednison kuur. Een paar weken moest ik dagelijks voor controle terug naar de huisarts en rust houden. Overdag mijn oog druppelen en als ik naar bed ging moest ik mijn oog dichtplakken zodat het niet uit kon drogen aangezien ik hier ook de controle over kwijt was. Het was behoorlijk ingrijpend om zoiets mee te maken. Sommige mensen vonden het er wel ‘komisch’ uitzien maar ik kan je verzekeren dat je zelfvertrouwen een enorme opdonder van krijgt. Vaak genezen mensen met de ziekte van Bell binnen enkele weken tot maanden. Je bent enorm kwetsbaar want je hoopt op herstel, maar doet dat het wel (voldoende)? Er kunnen diverse restverschijnselen overblijven zoals het niet geheel sluiten van het oog en de mond. Fluiten, eten en praten gaat anders dan voorheen. Ook kan het gezicht strak aanvoelen, e.d. Bij mij herstelde het gelukkig voorspoedig maar het heeft toen wel mijn wereld wel op zijn kop gezet. Helaas was ik toen nog niet op de hoogte van Guasha. De Guasha gezichtsbehandeling is erg geschikt voor mensen die met de ziekte van Bell kampen omdat wij diverse meridiaan punten ‘aanraken’ die het herstel bevorderen. Er worden prachtige resultaten behaald en dat heeft mij extra gemotiveerd om na mijn opleiding voor Guasha Therapeut ook de cursus Guasha gezichtsbehandeling te doen. Een van mijn doelen is om in de toekomst mensen met de ziekte van Bell te helpen. Neem gerust contact met mij op. Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *